Ásvány gyöngy, kristály nyaklánc készítése

Korábbi írásunkban az ásvány gyöngy, kristály karkötő készítése volt a téma, most ezt folytatjuk tovább, nyakláncot készítünk az ásványoknak is nevezett féldrágakövekből.

A karkötő és a nyaklánc között nem csak a hossza a különbség, hanem például az is, hogy milyen ásványokból érdemes készíteni, és milyen kapoccsal ellátni.

 

Milyen ásványból készítsünk ékszert?

Az ásvány, vagy kristály nyakláncokat is elsősorban élettani, pozitív hatásaikért szokták készíteni. Másodsorban a gyönyörű színeik miatt.

Amíg a karkötőnél alapkristály volt a rózsakvarc, ametiszt és a türkiz, addig nyakláncnál inkább a türkizt, hegyikristályt, aventurint és vörös korallt szoktak a leggyakrabban használni.

 

Türkiz

Színe kék, kékeszöld

A torok csakra köve, a kommunikációs problémákat enyhíti, illetve fizikálisan a torok megbetegedéseit enyhíti, például a pajzsmirigy problémákat.

Növeli az önbizalmat és nyugtató hatású. Ha problémánk van azzal, hogy nagyobb közönség előtt előadást tartsunk, már a felkészülés idején már viseljünk türkiz karkötőt, és az eladás alatt is, ha lehetséges.

 

Hegyikristály

A korona csakrához tartozó ásvány, segít létrehozni a kapcsolódást a magasabb intelligenciánkkal. Leginkább átlátszó színű, segíti az agyi folyamatokat, erősíti az immunrendszert, egyensúlyba hozza a szervezetet. Valamint a testi-lelki-szellemi egyensúly elősegítője.

 

Aventurin

Zöld kő, a szívcsakrához tartozik, leginkább a betegségek idején tud pozitív hatással lenni ránk. Erősíti az immunrendszert, csökkenti mindazt, ami irritálja a szervezetet, megnyitja a csatornákat a gyógyító energiák felvételéhez.

 

Vörös korall

A gyökércsakra köve, segíti megerősödni a gyökereinket, lehorgonyozza a testet a földhöz, és erőt, lendületet ad. A vörös az élet színe, az erő és lendület kristálya segít félelmek, betegségek idején összeszedni magunkat.

 asvany-nyaklanc.jpg

Mire van szükség ásvány nyaklánc készítéshez?

  • A kiválasztott kristályra, kristályokra.
  • Ha akarunk bele medált, charmot belefűzni, akkor azokat is készítsük elő.
  • Felfűző anyag, amire az ásványokat felfűzzük.
  • Kapcsoló elemek, melyeknek mindkét oldalán hurkos elemek vannak.
  • Lezáró elemek, zárókapcsok.

 

Felfűző anyag, úgynevezett nyaklánc alap lehet:

  • Bőr, műbőr
  • Organza
  • Merev nyaklánc alap, akrillal bevont sodrony
  • Különböző fémből készült ún. nyers láncok, melyeknek a színe lehet arany, ezüst, bronz.
  • Rugalmas műanyag

 

Természetesen ezeket az ékszereket tisztítani is kell időnként, hogy megőrizzék ragyogásukat. Ha a gyöngy ékszer tisztításáról is szeretnél olvasni, akkor ajánlom a Gyöngyékszer tisztítása című cikkünket!

Összegezve, ha ezekből a kövekből fűzünk nyakláncot magunknak, biztosak lehetünk abban, hogy ellenállóbbak leszünk a betegségekkel szemben, kiegyensúlyozottabbak lesznek a testi és lelki folyamataink, ezen kívül megkapjuk a lehetőséget arra, hogy fejlődjünk szellemi és érzelmi területeken.