Útmutató férfiaknak eljegyzési gyűrű választásához

Az eljegyzési gyűrű a házasságra való elígérkezés jelképe, amellyel a férfi megkéri a hölgy kezét, hogy legyen a felesége. Ez a gyűrű legtöbb esetben aranyból, illetve gyémántból készült ékszert jelent. A foglalatot általában középen helyezik el, így teszik egyedivé az adott darabot. Eljegyzési gyűrű vásárlása Budapesten is lehetséges, ehhez nyújtunk segítséget a férfiak számára.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan válassz ki a tökéletes eljegyzési gyűrűt.

Mi is az az eljegyzési gyűrű?

Az ékszert hagyományosan a hölgy bal kezének gyűrűsujjára szokás felhúzni. Az elképzelés szerint ez egyenesen a szívhez vezet, ezért ez az ujj alkalmas a szerelmi jelkép viselésére is. A döntés azonban nem egyszerű.

Hogyan válassz eljegyzési gyűrűt?

Az eljegyzési gyűrű egy különleges és egyedi darab, amely egy életre szól. A meglepetést a szíved választottja jó esetben örökké hordani fog. Ezért nagyon fontos, hogy egy minőségi, értékálló ékszert vásárolj számára.

Első körben mindenképpen határozz meg egy költségvetési keretet, amely megfelelő lehet a menyasszony ízléséhez is. Az a hölgy, aki szereti a feltűnést, nem biztos, hogy megelégszik egy olcsóbb, sima aranyból készült változattal. A választott darabnak egyeznie kell a partnert stílusával, elképzeléseivel és a vőlegény anyagi lehetőségeivel egyaránt. Ha tisztáztuk, hogy mennyit tudunk rászánni a gyűrűre, akkor fontos, hogy az időkeretről se feledkezzünk meg.

gyuruk3.jpg

Mekkora legyen a gyűrű mérete?

Mivel az urak nagy részben meglepetésből választják az ékszert, így sarkalatos és fontos kérdés, hogy mekkora is legyen az a gyűrű. Ezt egyszerű megállapítani abban az esetben, ha a hölgy már korábban is hordott valamilyen fajtát, hiszen azt lemérve már van egy kiinduló pont. Ha ez nem lehetséges, akkor szakmai segítséget kaphatunk az üzletekben is.

Egyedi eljegyzési gyűrű

Egy egyedi eljegyzési gyűrű készítése időigényes, amely akár több hétig is eltarthat. Érdemes tehát ezzel is számolni, ha egy saját elképzelést szeretnénk megvalósítani.

Egyedi eljegyzési gyűrű vásárlása Budapesten

Egyedi eljegyzési gyűrű vásárlása Budapesten is történhet, hiszen a fővárosban rengeteg ékszer üzlet található. A kínálat rendkívül széles, ráadásul előnyös azoknak a férfiaknak, akik szeretik előtte megnézni és megfogni a választott darabot. A boltokban sárga, fehér, de még rosé arany változatból is vásárolhatunk, csak a pénztárcánk szab határt annak, hogy mit választunk.

Összegezve: Egy férfi számára a megfelelő és stílusos ékszer kiválasztása nehézséget okozhat. Egyedi eljegyzési gyűrű vásárlása Budapesten is történhet, hiszen a fővárosban számos üzlet működik, ahol segítséget kaphatunk a tökéletes meglepetés megvásárlásához. Nem csak stílusban, hanem akár a méret tekintetében is kaphatunk javaslatokat az itt dolgozó szakemberektől. Az ékszer vásárlásakor csak a pénztárca szabhat határt, hiszen a költségeknek harmonizálniuk kell a hölgy stílusával és elképzeléseivel.