4 trükk karkötő készítéséhez házilag

A kreatív hobbi termékek online igazán könnyen beszerezhetők, pár egyszerű eszközzel és pár trükkös technikával gyorsan készíthetünk karkötőket otthon is. Alkotni öröm, az eredmény feldobja az öltözködésünket, és az egyedi ékszert ajándékba adhatjuk egy barátnak, családtagnak is.

Dróthajlítás

Nem is gondolnánk, hogy egy egyszerű dróttal és egy fogóval micsoda kreatív dolgokat lehet művelni. Végy egy neked színben tetsző, jól hajlítható drótot, egy fogót, és kezdd el finoman formálni a drótot, például egy kézírással írt szót.

Segít, ha a mintát a drót alá teszed, és követed a hajlítás során. Ha végeztél a szó megformálásával, akaszd fel egy láncra vagy fonalra, hogy a karodra illeszkedjen.

Szívószál trükk

A makramé fonal nagyon jól használható ékszerek készítéséhez. A zsinór egyben merev és rugalmas, ezért fantasztikus mintákat lehet vele kialakítani csomózással, fonással, de egy szívószál segítségével egyszerű módon alkothatunk látványos karkötőket.

Vágj le a szívószálból egy kb. 5 centis darabot, a fonalat tekerd szorosan a szívószál köré, dugd át a szívószálon a fonal végét, húzd keresztül, vedd ki a szívószálat, és máris létrejön a csomó, ami a tekert fonalat rögzíti. Ezzel a technikával kis, hernyózott szakaszokat kapunk, a szakaszok közé pedig tehetünk egy-egy gyöngyöt. A trükk egyszerű, az interneten könnyen találunk videós segédleteket is.

karkoto2.jpg

Kristály-fűzés

Nagyon egyszerű és elegáns kiegészítőt varázsolhatunk, ha egy karkötő alapra kis kristálygyöngyöket fűzünk fel. Variálhatjuk a színeket, a stílust, fűzhetünk a kristályok közé sima gyöngyöket, de akár még az ásványok, kristályok hatása után is kutakodhatunk, és az energetikai hatás alapján választhatjuk ki a megfelelő kombinációt.

Kumihimo

A kumihimo egy tradicionális japán kézműves technika, a zsinórkészítés egy kevésbé ismert formája. Leggyakoribb segédeszköze a kör alakú fonótárcsa, amivel sokféle fonatot készíthetünk. A zsinór készítésének lényege, hogy a tárcsára felvetett fonalakat ismétlődő szabály alapján kicseréljük, illetve előre meghatározott helyzetbe helyezzük, így alakul ki a minta. Az interneten és a webáruházak oldalain számos leírás és videó található, amivel gyorsan elsajátíthatod a technikát.

Összefoglalva: A kreatív hobbi termékek online könnyen beszerezhetők, egyszerű eszközökkel és pár trükkös technikával gyorsan készíthetünk karkötőket otthon is magunknak vagy ajándékba. Meglepően mutatós karkötőket készíthetünk dróthajlítással, kumihimo technikával, kristályokból vagy egy szívószál segítségével.