Kaucsuk karkötő készítése ajándékba

A kézzel készített ajándéknál nincs jobb. Amibe belefektetjük az időnket, a tudásunkat és energiáinkat, az garantáltan örömöt adó ajándék lesz.

Nem könnyű, épp ezért nagyon értékes ajándék, ha készítünk egy kaucsuk karkötőt a saját kezünkkel.

Lássuk tehát a karkötőkészítés lépéseit.

 

A kaucsuk tulajdonságai

A kaucsuk rugalmas, de gyantával megszilárdított. A gyanta adja a formatartósságát. A kaucsuk a karkötő alapja, és erre kerülnek rá a különféle díszítő elemek. Kompatibilis mindenféle karkötő elemmel, mindenféle anyaggal.

A kaucsuk lehet széles szalagszerű, de lehet egy vékony zsinór is.

 fekete-kaucsuk-karkoto-gorog-mintas-nemesacel-disszel.jpg

Kaucsuk karkötő nemesacél dísszel

A fekete karkötő az ezüst színű nemesacél dísszel igazi klasszikus. A két szín kiemeli egymást, a rugalmas gumi és az acél találkozása pedig egy figyelemfelkeltő, elegáns karkötőt ad nekünk.

 

Kaucsuk karkötő variációk

Leggyakrabban a fekete kaucsuk karkötőt láthatjuk, de gyakorlatilag bármilyen színűt megálmodhatunk. Lehet citrom- vagy narancssárga, neonzöld, vagy rózsaszín is.

 Ha a kaucsuk karkötő annyira megtetszett, hogy azonnal hordani is szeretnéd, akkor a kristalyplaza.eu ékszer webshopból 1-3 napon belül ki is szállítják.

A karkötő készítés lépései

Az első lépés, hogy eldöntjük és kiválasztjuk, milyen vastag karkötőt szeretnénk. Aztán pedig kitaláljuk, hogy milyen színű legyen a kaucsuk. Figyelem, ne vágjuk azonnal méretre, mert a rátett kiegészítők hatnak a hosszúságára, megrövidíthetik.

A kiegészítők, amiket ráteszünk díszítésnek lehetnek ezüstből is, de a leggyakoribb a nemesacél, mivel nem sérül könnyen, és ugyanolyan fényes marad hosszú ideig.

Fontos! Nem érdemes sok kiegészítőt rakni egy-egy kaucsuk karkötőre, egyrészt, mert a kaucsuk önmagában is szép, másrészt mert a rugalmas kaucsukot nem szabad befalazni fémkiegészítők mögé.

És végül, a kiegészítők formái, szimbólumai a megajándékozotthoz kapcsolódjanak, akinek készítjük a karkötőt.

A karkötő kapcsa legyen biztonságos delfinkapocs, vagy jól záródó csatt. És ha lehet, hagyunk helyet a kapocs előtt, legyen állítható a karkötő mérete.

Összegezve

A saját kezűleg készített kaucsuk karkötő verhetetlen ajándékötlet. Készítésekor tartsuk szem előtt annak a személyiségét, akinek ajándékba szánjuk. Erre gondolva döntsünk arról, hogy milyen vékony vagy vastag legyen, és milyen kiegészítőket teszünk a karkötőre. Férfiak is bártan viselhetnek kaucsuk karkötőt, ezüst vagy nemesacél díszítéssel. Divatos ötlet gravírozható kiegészítőt tenni a karkötőre, ezzel duplán is hangsúlyozva a különleges alkalmat.