Swarovski ékszer tisztítása

A Swarovski ékszerek tisztítása látszólag könnyűnek tűnik, de valójában nagyon óvatosan kell bánni vele! Ez egy puha, érzékeny kő, amin minden fizikai behatás meglátszódhat. Ebben a cikkben segítek a Swarovski ékszerek tisztításával kapcsolatban a lehető legjobb tanácsokat adni, hogy minél tovább megőrizhesse ragyogását!

 

Hogyan előzhetem meg a Swarovski ékszer kopását, piszkolódását?

Idővel minden ékszert tisztítani kell. Akárhogyan is óvjuk, a használat közben piszkolódik, szennyeződések jelennek meg rajta. Mindenképpen veszít ragyogásából, de érdemes egy-két tanácsot betartani, hogy ez minél később következzen be.

  1. Ne hord sportolás közben! Az izzadtság árt a köveknek.
  2. Ne hord zuhanyzás, fürdés során! A klóros víz, a tusfürdő, a sampon is rendkívül ártalmas a Swarovski kristályos ékszereknek.
  3. Ne hord sminkelés, krémezés közben! Ezek az anyagok is ártanak az ékszernek.

Tehát bármilyen szépségipari termék, klóros víz, termál víz árthat és tönkreteheti az ékszer ragyogását. Illetve a köveket is elengedheti a ragasztás és kieshetnek a helyükről.

 swarovski-kovek.jpg

Swarovski ékszer tisztítása – Hogyan?

Szükségesek hozzá alapvető eszközök. Tisztító kendő minden háztartásban megtalálható, de nem mindegy, hogy milyen. A bolyhos kendők megsérthetik a követ, ezért használj speciális, ékszerhez készült kendőt. De a célnak megfelelhet egy tiszta szemüveg tisztító kendő is.

Léteznek tisztító folyadékok, amik kifejezetten erre a célra lettek kitalálva. Ezek hatékonyabbak, de érdemes először langyos vízzel megpróbálni és ha nem működik, akkor komolyabb anyagokat kipróbálni. Ha egyáltalán nem sikerül, akkor szakemberhez kell fordulni, mert a leghatékonyabb tisztítást az ultrahangos tisztítóval lehet elérni.

Az Ékszer tisztítása című cikkben az összes ékszer típus tisztításáról olvashatsz!

Swarovski ékszer tisztítás folyamata

Ha az említett eszközök megvannak, akkor elkezdődhet a tisztítás. A folyadékot a kendőre permetezd és úgy törölgesd vele az ékszert. Óvatos és gyengéd mozdulatokkal tisztítsd, mert könnyen megsérülhet. Ha készen vagy, akkor törölgesd át egy száraz kendővel is, hogy nedvesség ne maradjon rajta! Ezután egy dobozba tedd, ahol nem éri ütés, karcolódás.

 

Remélem ezekkel a tanácsokkal sikerül hosszú évekig megőrizni eredeti fényét és büszkén hordhatod!