Érdekes, hasznos tippek, trükkök ékszer témában

Ékszer Világ

Horgonyos karkötő készítése

Ékszert adni ajándékba biztos ötlet, ami garantáltan sikert arat. Főleg, ha saját kezeddel készíted el. Egy fülbevaló, vagy nyaklánc nagyobb feladat, ezért most inkább készítsünk egy karkötőt.

Mostanában a legdivatosabb karkötő a horgonyos. Nem azért, mert asszociálni lehet róla a pecázásra, hanem mert egyszerű vonalvezetésű, ezért férfiak is viselhetik, másrészt pedig a megállapodottság, lehorgonyzás, vagyis a stabil párkapcsolat szimbóluma lett.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a barátnődnek kell ilyet készítened, hanem az ő párjának is.

Ne aggódj, nem nehéz. Csak el kell kezdeni.

 

Tovább olvasom

Ásvány gyöngy, kristály nyaklánc készítése

Korábbi írásunkban az ásvány gyöngy, kristály karkötő készítése volt a téma, most ezt folytatjuk tovább, nyakláncot készítünk az ásványoknak is nevezett féldrágakövekből.

A karkötő és a nyaklánc között nem csak a hossza a különbség, hanem például az is, hogy milyen ásványokból érdemes készíteni, és milyen kapoccsal ellátni.

 

Tovább olvasom

Ásvány gyöngy, ásvány karkötő készítése

Az ásvány gyöngyöket díszítő kristályoknak, féldrágaköveknek, és gyógyító ásványoknak is hívják. Gyönyörű színeik, és élettani hatásaik miatt szoktak ékszert, leggyakrabban gyöngy karkötőt és gyöngy nyakláncot készíteni belőlük.

Mai témánk az ásvány, vagy féldrágakő karkötők készítése. Hogyan és miből készítsünk ásvány karkötőt?

 

Tovább olvasom

Gyöngy ékszer tisztítása

A gyöngy ékszerek sosem mennek ki a divatból. Hiszen szépek, hangulatosak és van egy olyan megfoghatatlan elegáns jelenlétük, ami más ékszerek nincs.

Ugyanakkor ez a különlegesség azzal is jár, hogy a gyöngy ékszer több törődést igényel. Külön kell tárolni a többi ékszertől, hogy ne karcolódjon, és rendszeresen tisztítani kell.

Tovább olvasom

Kaucsuk karkötő készítése ajándékba

A kézzel készített ajándéknál nincs jobb. Amibe belefektetjük az időnket, a tudásunkat és energiáinkat, az garantáltan örömöt adó ajándék lesz.

Nem könnyű, épp ezért nagyon értékes ajándék, ha készítünk egy kaucsuk karkötőt a saját kezünkkel.

Lássuk tehát a karkötőkészítés lépéseit.

 

Tovább olvasom

Swarovski kristályos ösztönzés karkötővel

Mi a legjobb motiváció a világon?

A mai rohanó világban a legfontosabb, hogy legyenek céljaid, és azokat rendszeresen el is érd. Kemény munka ez, de ha rendszeressé teszed, hogy megjutalmazod magad, akkor a munka egyszeriben érdekes kihívássá változik, aminek a végén téged jutalom vár.

Ne sütivel jutalmazd magad, annak… nem kívánatos következményei lesznek.

Legyen a jutalom egy ragyogó, nőies swarovski kristályos karkötő.

 

Tovább olvasom

Swarovski ékszer tisztítása

A Swarovski ékszerek tisztítása látszólag könnyűnek tűnik, de valójában nagyon óvatosan kell bánni vele! Ez egy puha, érzékeny kő, amin minden fizikai behatás meglátszódhat. Ebben a cikkben segítek a Swarovski ékszerek tisztításával kapcsolatban a lehető legjobb tanácsokat adni, hogy minél tovább megőrizhesse ragyogását!

 

Tovább olvasom

Arany ékszer tisztítása otthoni praktikákkal

Az ékszerek nem pusztán kiegészítők, hiszen a legtöbben emlékeket is kapcsolnak hozzájuk. Magam is így vagyok ezzel. De ahogy féltve őrzött emlékeink is megfakulhatnak, úgy sajnálatosan szeretett arany ékszereink is veszítenek eredeti fényességükből. Éppen ezért felértékelődik minden olyan otthoni praktika, mellyel gondosan karban tarthatjuk, ápolhatjuk a nagy becsben tartott nemesfémeket. Ezúttal az arany ékszer tisztítása kapcsán gyűjtöttem össze szerintem hasznos, de legalábbis megfontolásra érdemes tippeket, véleményeket.

 

Tovább olvasom

Nemesacél ékszerek tisztítása

Bár a nemesacél ékszerek fokozottan ellenállóak, azonban használatuk során ezek is koszolódnak.
Ahhoz, hogy orvosi fém ékszereink hosszú ideig megőrizzék szépségüket, szükséges őket bizonyos időközönként szakszerűen és alaposan megtisztítani. Az ékszerek rendszeres tisztításával megelőzhetőek a szennyeződés okozta bőrirritációk is.


A nemesacél ékszerek tisztításához is odafigyelés szükséges, azt kíméletesen kell végrehajtani, hiszen ellenkező esetben bevonatuk karcolódhat, színezésük megkophat.

Az ékszertisztítást végezhetjük otthon vagy bízhatjuk ékszerészre is.

 

Tovább olvasom

Ezüst ékszer tisztítása

Az ezüst ékszerek sajnos idővel vesztenek fényükből, elkezdenek feketedni. Ez természetes folyamat, de ilyenkor természetesen keressük a megoldásokat arra, hogy megtisztítsuk és újra régi fényében ragyogjon ékszerünk. Sok különböző technikát, trükköt gyűjtöttem össze, amik beválhatnak.

Ebben a cikkben ezüst ékszer tisztításával kapcsolatban adok néhány ötletet, de rád bízom, hogy melyiket próbálod ki!

 

Tovább olvasom